Οδική Βοήθεια Θεσσαλονίκη

Όσο προσεκτικοί και αν είστε μπορεί να έρθετε στην δυσάρεστη θέση να μείνετε στο δρόμο με το αυτοκίνητο ή την μηχανή σας. Κάποιες από τις συχνότερες αιτίες είναι μία μηχανική βλάβη ή ένα κλατάρισμα ελαστικού.

Σε κάθε περίπτωση, ελαφριά ή σοβαρότερη, θα πρέπει να γνωρίζεται τα σωστά βήματα, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, ώστε να διαχειριστείτε την κατάσταση με ψυχραιμία και να αποφύγεται το ενδεχόμενο τραυματισμού για εσάς ή τους συνεπιβάτες σας. Μάθετε όλα όσα χρειάζεται παρακάτω.

Χρειάζεστε βοήθεια;
Τι πρέπει να κάνω αν μείνω στο Δρόμο

Ελευθερώστε το οδόστρωμα

Προσπαθήστε να σταματήσετε σε όσο πιο ασφαλές σημείο γίνεται, δεξιά, εκτός δρόμου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να απομακρύνεται τους επιβαίνοντες από το οδόστρωμα σε ασφαλές σημείο.  Σε αυτοκινητόδρομο πίσω από τις προστατευτικές μπάρες, ή όσο πιο μακριά από το δρόμο γίνεται, σε επαρχιακή οδό.

Εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο στο οδόστρωμα, έπειτα από βλάβη ή κάποιο άλλο ατύχημα, αποτελεί επικίνδυνο εμπόδιο για τους άλλους οδηγούς. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όχημα σας είναι ορατό. Βεβειωθείτε ότι έχετε ανοικτά τα φώτα έκτακτης ανάγκης (alarm) και τα φώτα θέσεως την νύχτα.

Τοποθετήστε προειδοποιητικό τρίγωνο

Σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκινητόδρομους η χρήση των φώτων του οχήματος είναι ανεπαρκής για την σήμανση του, 

Χρησιμοποιήστε προειδοποιητικό τρίγωνο σε επαρκή απόσταση από το όχημα ώστε να προειδοποιήσετε τα επερχόμενα, με μεγάλη ταχύτατα, οχήματα. Υποχρεούστε να τοποθετήσετε το τρίγωνο πίσω από το όχημά σας σε απόσταση τουλάχιστον:

  • 20 μέτρα σε κατοικημένες περιοχές
  • 50 μέτρα εκτός κατοικημένων περιοχών
  • 100 μέτρα σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Σε άλλη περίπτωση είναι απαραίτητο ο οδηγός να επισημάνει με άλλο τρόπο το όχημά του. Για παράδειγμα, να προχωρήσει αρκετά μέτρα προς τα πίσω και με τα χέρια ή με φακό  να κάνει σήμα στα αυτοκίνητα που ακολουθούν, φροντίζοντας να μην εκτίθεται σε κίνδυνο. Φροντίστε να φοράτε γιλέκο με ανακλαστήρα φωτός, ανοιχτόχρωμα ρούχα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που να σας καθιστά ορατούς στα υπόλοιπα οχήματα.

Δείτε τι πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Καλέστε οδική βοήθεια

Σε περίπτωση βλάβης που απαιτείται ρυμούλκιση του οχήματος, σας συνιστούμε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που έχει κατάλληλο όχημα και εμπειρία σε παρόμοιες καταστάσεις.

Για οδική Βοήθεια στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα χωρίς συμβόλαιο
Οδική Βοήθεια Θεσσαλονίκη

Τι κάνω σε περίπτωση πυρκαγιάς στο όχημά μου;

Πιθανές αιτίες πυρκαγιάς σε ένα όχημα είναι κάποιο βραχυκύκλωμα ή το τσιγάρο. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας πάρει φωτιά πρέπει να κάνετε τα εξής:

Για να σβήσετε την φωτιά:

  1. Κόψτε το ρεύμα με το κλειδί ή αποσυνδέστε την μπαταρία του οχήματος.
  2. Καταπολεμήστε τη φωτιά με πυροσβεστήρα, ή αν δεν υπάρχει με μία κουβέρτα, άμμο ή χώμα.

Μην χρησιμοποιείτε νερό για φωτιά που προέρχεται από ηλεκτρικό κύκλωμα ή από καύσιμα είναι αναποτελεσματικό.

Εάν δεν καταφέρετε να  ελέγξετε γρήγορα την πυρκαιά, μην κινδυνεύετετε άδικα. Απομακρυθείτε από το όχημα, εκκενώστε το χώρο και καλέστε τις αρμόδιες αρχές

Για περισσότερα νέα και ενημερώσεις ακουλουθήστε μας στο Facebook