Οδική Βοήθεια Θεσσαλονίκη

Είστε νέος οδηγός ή έχετε αγοράσει μόλις ένα νέο αυτοκίνητο; Σίγουρα είναι δύσκολο να θυμάστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αντικείμενα που πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητό σας.

Σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία οφείλετε να έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και εξοπλισμό ώστε να αποφύγεται ανεπιθύμητα πρόστιμα. Κυριότερα όμως το να εξοπλίσετε σωστά το αυτοκίνητό σας, σας βοηθά να είστε έτοιμη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος και να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειριστείτε την κατάσταση. Μάθετε όλα όσα χρειάζεται παρακάτω.

Χρειάζεστε βοήθεια;
Τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο σύμφωνα με τον ΚΟΚ
Τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο μου;

Απαραίτητα έγγραφα αυτοκινήτου & μηχανής

Σε περίπτωση ελέγχου οφείλετε να έχετε μαζί σας τα εξής έγγραφα ώστε να τα υποδείξετε στην τροχαία:

Αυτοκίνητο

Μηχανή

Χρήσιμες πληροφορίες

Ασφάλεια: Φροντίστε να έχετε ανανεώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Πάνω στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο συνήθως βρείτε και ο τηλέφωνο της οδικής βοήθειας σε περίπτωση που χρειαστεί. Αν δεν έχετε οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Καλέστε Θες Οδική

Τέλη κυκλοφορίας: Φροντίστε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας στο τέλος κάθε έτους στην σελίδα της ΑΑΔΕ. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το έγγραφο από την υπηρεσία που αναγράφει το ποσό καθώς και την απόδειξη πληρωμής που μπορεί να γίνει μέσω ebanking.

KTEO και κάρτα καυσαερίων: Είναι απαραίτητο από τον νόμο το όχημά σας να περνάει τεχνικό έλεγχο σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια. Η κάρτα καυσαερίων αντίστοιχα πρέπει να εκδίδεται ετησίως. Τα δίκυκλα δεν υποχρεούνται να έχουν κάρτα καυσαερίων.

Manual του αυτοκινήτου ή της μηχανής: Καλό είναι να έχετε τον οδηγό χρήσης του οχήματός σας μαζί σας. Περιέχει πληροφορίες όπως τον τύπο λαδιου που χρειάζεστε,την πίεση των ελαστικών κ.α.

Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο αυτοκινήτου;

Σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και βάση νόμου είναι είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας φαρμακείο αυτοκινήτου ή κουτί πρώτων βοηθειών. Μην ξεχνάτε ότι ακόμη ακόμη και αν δεν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα μπορεί να χρειαστεί να παρέχετε βοήθεια σε κάποιον τρίτο οδηγό και μη. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης.

Απαραίτητος βάσει νόμου εξοπλισμός για το αυτοκίνητο

Σας προτείνουμε ακόμη να έχετε

Κάποια αξεσουάρ αυτοκινήτου θα που κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη.

Για περισσότερα νέα και ενημερώσεις ακολουθήστε μας στο Facebook