Φανταστείτε ότι οδηγείτε στο δρόμο, απολαμβάνετε το ταξίδι σας, όταν ξαφνικά, η λυχνία έκτακτης ανάγκης καυσίμου στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας αρχίζει να ανάβει ανησυχικτικά. Αυτό το γνώριμο θέαμα μπορεί να είναι πηγή άγχους για πολλούς οδηγούς, αλλά μην φοβάστε!

Όταν ανάβει η λυχνία έκτακτης ανάγκης αερίου, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στο τι πρέπει να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση για να διασφαλίσετε ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια.

Χρειάζεστε βοήθεια;
Τι κάνω όταν ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης στο δρόμο
Τι κάνω όταν ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης στο δρόμο;

Παραμείνετε ήρεμοι

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ανάβει η λυχνία έκτακτης ανάγκης καυσίμου είναι να παραμείνετε ήρεμοι. Ο πανικός δεν θα σας φέρει πιο κοντά σε μια λύση. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και επικεντρωθείτε στο να φτάσετε στο πλησιέστερο βενζινάδικο.

Ελέγξτε το μετρητή σας

Πριν πάρετε αποφάσεις, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο μετρητή καυσίμου. Θα υποδεικνύει πόσα καύσιμα σας έχουν απομείνει. Στα περισσότερα οχήματα θα έχετε τουλάχιστον άλλα 50 χιλιόμετρα να διανύσετε από την στιγμή που θα ανάψει η ένδειξη. Έχοντας ακόμη απόψην τον τύπο του αυτοκινήτου και την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ προσπαθήστε προσδιορίσετε πόσο μακριά μπορείτε να οδηγήσετε πριν ξεμείνετε από βενζίνη, κάτι που είναι κρίσιμο όταν σχεδιάζετε τα επόμενα βήματά σας.

Βρείτε το πλησιέστερο βενζινάδικο

Χρησιμοποιώντας μια συσκευή GPS, μια εφαρμογή πλοήγησης στο τηλέφωνό σας ή απλώς ζητώντας οδηγίες, βρείτε το πλησιέστερο βενζινάδικο στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Σε αστικό περιβάλλον αυτό δεν αποτελεί συνήθως μεγάλη πρόκληση. Εάν το ταξίδι σας είναι όμως σε αυτοκινητόδρομο οι αποστάσεις για τους σταθμούς ανεφοδιασμού μεγαλώνουν και είναι καλό να το λάβετε υπόψιν εκ των προτέρων. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού πηγαίνετε για να αποφύγετε το περιττό άγχος στο δρόμο.

πώς βρίσκω βενζινάδικο gps

Οδηγήστε προσεκτικά

Μόλις εντοπίσετε το πλησιέστερο βενζινάδικο, οδηγήστε εκεί με ασφάλεια. Μην επιταχύνετε ή οδηγείτε απερίσκεπτα σε μια βιασύνη για να φτάσετε στο σταθμό. Διατηρήστε σταθερή ταχύτητα, τηρήστε τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και χρησιμοποιήστε τα φλας σας όπως χρειάζεται. Η περιττή επιτάχυνση ενδέχεται να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου.

Περιορίστε τις μη βασικές λειτουργίες

Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση καυσίμου περιορίστε τις μη βασικές λειτουργίες στο αυτοκίνητό σας. Απενεργοποιήστε τον κλιματισμό, το ραδιόφωνο και κάθε άλλο ηλεκτρικό αξεσουάρ που δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά σας ή τη λειτουργία του οχήματος.

εξοικονόμιση καυσίμου

Σχεδιάστε τη διαδρομή σας

Εξετάστε τη διαδρομή προς το βενζινάδικο. Εάν υπάρχουν πολλοί σταθμοί κοντά, επιλέξτε αυτόν που είναι πιο βολικός και εύκολα προσβάσιμος. Αποφύγετε παρακάμψεις ή συντομεύσεις που μπορεί να σπαταλούν περισσότερο καύσιμο από το απαραίτητο.

Χρησιμοποιήστε τη βενζίνη με σύνεση

Όταν φτάσετε στο βενζινάδικο, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το καύσιμο με σύνεση. Γεμίστε πλήρως το ρεζερβουάρ σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκές απόθεμα για το ταξίδι σας. Θυμηθείτε ότι είναι μια καλή πρακτική να διατηρείτε το ρεζερβουάρ αερίου σας τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο γεμάτο για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε ξανά αυτήν την κατάσταση.

Μάθετε από την εμπειρία

Μόλις ανεφοδιάστε το όχημά σας και συνεχίσετε το δρόμο σας, πάρτε αυτή την εμπειρία ως μάθημα. Κάντε τη συνήθεια να παρακολουθείτε τακτικά τον μετρητή καυσίμου σας και να ανεφοδιάζετε όταν το ρεζερβουάρ σας είναι γύρω στο ένα τέταρτο. Το να είστε προληπτικοί σχετικά με τα επίπεδα καυσίμου σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το άγχος και την ταλαιπωρία του να ξεμείνετε από βενζίνη στο μέλλον.

Σύνοψη

Η λυχνία έκτακτης ανάγκης αερίου στο αυτοκίνητό σας είναι μια προειδοποίηση, όχι μια καταστροφή. Παραμένοντας ήρεμοι, αξιολογώντας την κατάστασή σας και λαμβάνοντας τις κατάλληλες ενέργειες, μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια στο πλησιέστερο βενζινάδικο και να συνεχίσετε το ταξίδι σας χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Θυμηθείτε να προγραμματίζετε εκ των προτέρων, να συντηρείτε το όχημά σας και να κάνετε τον ανεφοδιασμό ένα τακτικό μέρος της ρουτίνας σας για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να αντιμετωπίσετε ξανά αυτήν την κατάσταση. Η λυχνία βενζίνης του αυτοκινήτου σας μπορεί να ανάβει ανά περιόδους, αλλά έχοντας αυτά τα βήματα κατά νου, θα ξέρετε πάντα πώς να το χειριστείτε.

Ακόμη όμως και αν μείνετε στον δρόμο μην αγχωθείτε! Δείτε τι να κάνετε εάν μείνετε στο δρόμο ή Καλέστε οδική βοήθεια!

Για περισσότερα νέα και ενημερώσεις ακολουθήστε μας στο Facebook